درخشش بخش کشاورزی در اقتصاد نصف جهان

 درخشش بخش کشاورزی در اقتصاد نصف جهان

به گزارش اقتصاد آینده به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، بخش کشاورزی استان اصفهان با دارا بودن 569 هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و 3/9 درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد به گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی استان بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌گردد. مجموع اراضی زراعی استان حدود 487 هزار هکتار می‌باشد که در سال‌های نرمال حدود 70 درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی به حدود 6/ 4 میلیون تن می‌رسد.

سید کسری بابایی، رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به برخی فعالیت‌های این سازمان در راستای کمک به رشد و توسعه بخش کشاورزی استان اظهار کرد: اقدامات مناسبی جهت کاهش اثرات خشکسالی تدوین و به مرحله اجرا رسید برای نمونه جایگزینی ارقام گندم و جو گواهی شده متحمل به شرایط تنش محیطی و سازگار با شوری و کم آبی و حذف تدریجی بذور خود مصرفی کشاورزان و ارقام کم بازده با جدیت در حال انجام است و نتایج خوبی نیز در این بخش شاهد هستیم ، وی ادامه داد: اصلاح الگوی کشت محصولات زراعی با جایگزینی و توسعه کشت گیاهان متحمل به خشکی و شوری نظیر گلرنگ، سورگوم علوفه‌ای و انواع ارزن‌ها؛ تغییر تاریخ کاشت در بعضی از محصولات زراعی بهاره به پاییزه نظیر چغندرقند، چغندر علوفه‌ای و قصیل جو و استفاده از کشت‌های نشایی در محصولات آب بر نظیر پیاز نیز از جمله اقدامات موفق سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در جهت سازگار نمودن کشاورزی با منابع آبی موجود و افزایش بهره‌وری محسوب می‌شود.

رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: استفاده از بذور سیب زمینی گواهی شده و تولید غده‌های مینی تیوبر و تولید سالیانه سه تا پنج میلیون غده در استان که می‌تواند 85 درصد نیاز کشور را تامین نماید از اقدامات ارزشمند دیگری است که آثار خوبی برای کشاورزی استان به همراه داشت ، وی با اشاره به جایگزینی و توسعه باغات متحمل به خشکی نظیر پسته، انار، بادام، انگور و گل محمدی عنوان کرد: توسعه گلخانه‌ها به مساحت 2050 هکتار از ابتدای سال 98 تا خردادماه سال جاری با تولید سالانه 302 هزار تن محصول، تولید 74 میلیون انواع گل‌های شاخه بریده، 12 میلیون گیاهان آپارتمانی، 12 میلیون درخت و درختچه و 65 میلیون گیاهان فصلی و نشایی و همچنین توسعه کشت گیاهان دارویی همچون گل محمدی، زعفران، زرشک، موسیر و بابونه در سطح استان از جمله رویدادهای مثبتی هستند که با همت و برنامه‌ریزی زمینه تحقق آنها فراهم شد.

بابایی با اشاره به تهیه اطلس نیاز آبیاری محصولات کشاورزی استان تصریح کرد: توسعه کشت و پرورش قارچ خوراکی با تولید 13 هزار تن در سال و حدود 40 هزار تن کمپوست که نیمی از کمپوست تولیدی به خارج از استان ارسال می‌گردد، همچنین اجرای روش‌های نوین آبیاری در سطح 123 هزار هکتار یعنی معادل نیمی از سطح کشت فعلی استان از موفقیت‌های استان در مدیریت بخش کشاورزی است.

وی، تهیه و تدوین الگوی بهینه کشت محصولات زراعی و باغی استان اصفهان را اقدامی ارزشمند در جهت کیفی‌سازی کشاورزی عنوان و بیان کرد: با برنامه‌ریزی کارشناسان و متخصصان استان و همت و تلاش جهادی تولیدکنندگان بخش کشاورزی، خوشبختانه استان اصفهان در زمینه‌های مختلف و در تولید محصولات متنوع کشاورزی دارای جایگاه‌های بسیار مناسبی در سطح کشور است

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید