کد خبر: 283118
۰
۰
نسخه چاپی

عشایر با رعایت‌نکردن تقویم کوچ جریمه می‌شوند

میثم جباری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید مسوولان این شهرستان از مرزهای عشایری جنوب سمیرم، اظهار داشت: تاکید ما بر رعایت زمان قانونی تقویم کوچ بهاره یعنی ۲۵ اردیبهشت ماه است تا نیازی به تشکیل پرونده قضایی برای هیچ خانواری هم نباشد.

به گفته وی هر چند وضعیت بارش‌های فصل بهار و فروردین ماه در این شهرستان مطلوب نبوده اما مراتع همچنان تازه روییده و کامل سبز نشدند بنابراین چرای دام در این عرصه‌ها آسیب جدی به پوشش گیاهی وارد می‌کند.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم با بیان اینکه این اداره از اواخر اسفندماه گذشته چهار پاسگاه در گلوگاه‌های مرزی مستقر کرد، اظهار داشت: هر پاسگاه با چهار نیروی یگان حفاظت این اداره تا زمان ورود عشایر به مناطق ییلاقی در مرزهای عشایری حضور خواهند داشت.

جباری هدف از این اقدام‌ها را علاوه بر جلوگیری از ورود زودهنگام عشایر، چرای دام و همچنین جلوگیری از تخریب طبیعت برشمرد و افزود: امسال موضوع کرونا نیز مطرح است و کوچ زودهنگام در این وضعیت که شرایط سمیرم بحرانی است، خطر و ریسک بیشتری دارد.

وی افزود: عشایر باید به مرور و در یک دوره کوتاه ۳۰ تا ۴۰ روزه در مسیر قشلاق به ییلاق به شکل سنتی حرکت کنند تا به ییلاق برسند و در یوردهای (محل برپا کردن سیاه چادرهای عشایری) خود مستقر شوند نه اینکه یک یا ۲ روزه به شکل خودرویی خود را به ییلاق برسانند.

سرپرست اداره منابع طبیعی سمیرم خاطرنشان کرد: طرح کنترل و مدیریت کوچ از سه دهه پیش تا امروز اجرا می‌شود و همه از آن مطلع هستند بنابراین بهتر است عشایر خود در بهترین زمان کوچ کنند تا این اداره مجبور به برخورد یا اقدام خاصی به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام نباشد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان سمیرم نیز در همین پیوند، تصریح کرد:  با تصمیم ستاد مدیریت کرونا تک تک عشایری که وارد ییلاق شوند غربال‌گری کرونا خواهند شد.

علی‌اصغر صبوحی گفت: وضعیت سمیرم و بیمارستان این شهرستان قرمز است و ورود جمعیت حدود ۲۰ هزار نفری عشایر در این فصل به شهرستان به یک‌باره احتمال ریسک ابتلا را بالا می برد.

وی افزود: همین امروز ۳۷ نفر و روز گذشته ۴۳ مبتلا به بیماری کووید-۱۹ داشتیم و مجموع مبتلایان به سه هزار و ۱۸۶ نفر رسیده است.

مدیر شبکه بهداشت سمیرم با یادآوری غربالگری کرونای سال گذشته جامعه عشایری این شهرستان، تاکید کرد: امسال نیز همکاری بسیج، امور عشایر، هلال احمر، منابع طبیعی و دیگر سازمان‌ها برای این اقدام ضرورت دارد.

افزون بر چهار هزار و ۷۰۰ خانوار عشایری ایل قشقایی شامل طایفه‌های دره شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی، هر سال به ییلاق و سرحدات ییلاق سمیرم کوچ می‌کنند و افزون بر ۷۰۰ هزار راس دام را با خود به مراتع ییلاقی می‌آورند.

شهرستان سمیرم در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی با ۱۵۰ روستا و آبادی، شش شهر و چهار بخش و افزون بر 90 هزار نفر جمعیت روستایی، شهری و عشایری، با ۴۵۵ هزار هکتار عرصه های ملی و طبیعی در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج واقع است.

منبع: ایرنا

آپلود عکس

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید