کد خبر: 336146
۰
۰
نسخه چاپی
در نشست بررسی عملکرد بانک مسکن تشریح شد؛

توصیه‌های مهم معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد و دارایی به بانک ها

معاون بانک و بیمه وزارت امور اقتصاد و دارایی گفت: اصلاح نظام بانکی در وزارتخانه آغاز شده و ما اعتقاد داریم، بهترین افراد برای ایده دادن به ویژه در قانون بانکداری، شبکه بانکی است و شما باید به بانک مرکزی و دولت کمک کنید تا بتوانیم زودتر به نتیجه برسیم.

توصیه‌های مهم معاون بانک و بیمه وزارت اقتصاد و دارایی به بانک ها

به گزارش اقتصاد آینده نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بانک مسکن  ، سیدعباس حسینی، معاون بانک و بیمه وزارت امور اقتصاد و دارایی در نشست گزارش عملکرد بانک مسکن در سال ۱۴۰۰ با اشاره به لزوم تقویت زیرساخت‌های آی تی و دیجیتال در بانک‌ها اظهار داشت: از آنجا که جذب نیروی متخصص در حوزه آی تی شبکه نرم افزار و سخت افزار اهمیت زیادی دارد، بانک‌ها مراقبت کنند تا با تمام محدودیت‌های اداری نیروی کار مستعد و متخصص را جذب کنند.

حسینی با تاکید بر اینکه اگر بانک‌ها کوتاهی نکرده‌اند، اشتباهاً مخاطب قانون قرار نگیرند، گفت: اگر بانک‌ها به دقت بررسی نکنند، ممکن است از جهت جرایم مالیاتی در تخصیص ۲۰ درصد منابع بانک‌ها در اجرای نهضت ملی مسکن دچار مشکل شوند.

وی با اشاره به جابه‌جایی دولت در دوره یکساله فعلی تصریح کرد: نظام بانکداری بار زیادی از اقتصاد کشور را به دوش خود کشیده است و تکالیف و وظایف مختلفی را بر عهده گرفته است که این مساله بسیار قابل تقدیر است. به هر حال در طی گزارش یک ساله ۱۴۰۰ دولت جابه‌جا شده و تلاش شده تا برای رسیدن به سیاستگذاری و حکمرانی خوب به درستی پیش برویم.

معاون بانک و بیمه وزارت امور اقتصاد و دارایی افزود: باید توجه شود که تحول بانکی به نفع مردم از شعارهای دولت بوده است. در همه موقعیت‌ها باید به مردم توجه کنیم؛ چه از نظر بازاریابی و مشتری‌مداری و چه از نظر حاکمیت. امروز که بر صندلی دولت نشستیم و باید برای مردم کار کنیم و امید داریم که خداوند از ما راضی باشد. اگر روی صندلی‌های حکمرانی نشستیم، باید توجه کنیم که اصالت با خواسته مردم است.

وی خاطرنشان کرد: از آنجا که رای ۷۹۴ دیوان عالی کشور مصوب شده است، هرگونه مازادی که از مردم دریافت شده باید به مردم بازگردانده شود. این‌ها شناسایی شده و وزارتخانه شرایط مورد نظر را هم در بخشنامه آورده بود. خواهشمندیم که این مساله از سوی بانک‌ها حتما اجرایی شود.

حسینی افزود: باید توجه کرد که نمی‌توان خارج از مصوبات شورای پول و اعتبار از مردم چیزی دریافت کنیم. نمی‌توانیم بگوییم مردم بروند شکایت کنند تا بانک‌ها حق و حقوق‌شان را بپردازند.

حسینی با اشاره به اینکه وزارتخانه در موضوع کرونا خود را به اثبات رساند، گفت: نگرانی‌هایی به مردم بابت بیماری کرونا وارد شد و ما تلاش کردیم کمک کنیم. مثلاً وام‌های قرض‌الحسنه تعیین شد و با مردم تماس گرفتیم تا اگر نیاز به وام قرض الحسنه داشتند، تسهیلات دریافت کنند.

وی افزود: ما در کمتر وزارتخانه‌ای چنین چیزی را شاهد هستیم. حتی اگر لازم باشد باید ۱۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه کرونا هم افزایش یابد. نگاه وزارتخانه نسبت به انجام وظایفش از این منظر است و لذا از این منظر انتظارات خود را مطرح می‌کند.

معاون بانک و بیمه وزارت امور اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه نام بدحسابان بانکی باید لیست شود و در اختیار وزارتخانه قرار بگیرد، گفت: خیلی از بدهکاران کلان بانکی از طریق پایگاه‌های بانک مرکزی در اختیار ما است اما ما می‌خواهیم بانک‌ها خودشان شفافیت را رعایت کنند. امروزه اتاق‌های شیشه‌ای لازم است تا مردم و متخلفین ببینند که برای مردم کار می‌کنیم.

حسینی با تاکید بر لزوم جوان‌گرایی در دولت و نظام بانکداری گفت: مدیران بانکی باید در نظر داشته باشند که ضمن قدردانی از کسانی که مو سفید کرده‌اند، باید از جوانان استفاده کنیم. آنقدر جوانان در حوزه آی تی فعال هستند و با طراوت و با اطلاعات صحبت می‌کنند که ما امیدوار می‌شویم. باید توجه کنیم که سطوح جدیدی از مدیریت در کشور تشکیل شود.

وی افزود: یکی از فرامین پنجگانه رییس جمهور پرداخت تسهیلات خرد است که باید در بانک‌ها اجرایی شود. حداقل پنج تا شش شرکت که لازم است باید در لیست گذاشته شود. ضمنا باید توجه شود که گزارش‌هایی که در شورای پول و اعتبار وجود دارد، باید مشهود و قابل دسترس باشد.

معاون بانک و بیمه وزارت امور اقتصاد و دارایی خاطرنشان کرد: رییس‌جمهور بعد از یک دوره ۱۰ ساله جلسه‌ای با حضور تمامی مدیران عامل بانک‌ها و مسوولان اقتصادی برگزار کرده است و دغدغه بسیاری در حوزه بانکی دارد. ما باید از این فرصت به وجود آمده قدردانی کنیم.

وی با بیان اینکه بدحسابانی داریم که همزمان از بانک‌های مختلف دریافت تسهیلات می‌کنند، گفت: افکار عمومی باید به خدمت وصول مطالبات بانک‌ها بیاید. به هر حال بحث جذب منابع برای بانک‌ها خیلی اهمیت دارد و ما نیز دستورات رییس جمهور را به طور قطع پیگیری خواهیم کرد.

معاون بانک و بیمه وزارت امور اقتصاد و دارایی گفت: اصلاح نظام بانکی در وزارتخانه آغاز شده و ما اعتقاد داریم، بهترین افراد برای ایده دادن به ویژه در قانون بانکداری، شبکه بانکی است و شما باید به بانک مرکزی و دولت کمک کنید تا بتوانیم زودتر به نتیجه برسیم. الان متاسفانه ما هیچ طرح نوآورانه و خلاقانه‌ای نداریم و این مساله به ضرر نظام بانکی کشور است. ما باید پیوندی بین نظام بانکی و بازار سرمایه بزنیم و ظرفیت‌هایمان را به‌روز کنیم.

وی افزود: اینکه امروز در جایگاهی نشستید که می‌توانید تاثیرگذار باشید تا مشکلی از مشکلات مردم حل کنید، نشان می‌دهد خداوند شما را خیلی دوست دارد. ما باید بتوانیم افکار نوآورانه را به بازار سرمایه تزریق کنیم و بتوانیم از خود مردم در این راه استفاده کنیم. امروز بسیار مهم است که بهبود کیفیت سود و کیفیت دارایی مورد توجه قرار گیرد. همچنین گزارش و برنامه‌ای از اموال مازاد باید تهیه شود تا بتوان آن را در خدمت بانک قرار داد.

حسینی در پایان تصریح کرد: ما به هیچ‌وجه هیچ کاری که منجر به انحصار در وزارتخانه باشد، تایید نخواهیم کرد و مقابل آن خواهیم ایستاد. در این دوره تلاش خود را می‌کنیم تا عدالت را برقرار کنیم. بنابراین اگر در جایی انحصاری می‌بینید به ما اطلاع دهید تا آن را رفع کنیم.

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید