کد خبر: 573083
۰
۰
نسخه چاپی

ارزیابی موفق آمادگی گروه‌های واکنش سریع آبفای اصفهان در مانور نشت گاز کلر

مانور عملیاتی مقابله با نشت گاز کلر در تصفیه‌خانه آب اصفهان با موفقیت به پایان رسید.

ارزیابی موفق آمادگی گروه‌های واکنش سریع آبفای اصفهان در مانور نشت گاز کلر

به گزارش اقتصاد آینده نیوز؛ این مانور با هدف ارتقای آمادگی عملیاتی، سنجش سرعت واکنش نیروها و ارزیابی هماهنگی واحدهای تخصصی در مواجهه با حوادث احتمالی ناشی از نشت گاز کلر، با مشارکت نزدیک به ۳۰ نفر از نیروهای عملیاتی و پشتیبانی در تصفیه‌خانه آب اصفهان برگزار شد.

در سناریوی این مانور، نشت فرضی گاز از شیر کپسول گاز کلر در واحد کلرزنی شبیه‌سازی شد و پس از فعال‌شدن سامانه هشدار، فرآیند اطلاع‌رسانی اضطراری، هدایت کارکنان به نقاط امن و اعزام گروه‌های واکنش سریع به محل حادثه به اجرا درآمد.

در جریان مانور عملیاتی مقابله با نشت گاز کلر، گروه‌های عملیاتی ضمن شناسایی محل نشت و اجرای اقدامات مهار آن، عملیات نجات یکی از کارکنان فرضی آسیب‌دیده را تمرین کردند و پس از انتقال وی به محل امن و انجام اقدامات اولیه امدادی، فرآیند انتقال مصدوم به مرکز درمانی نیز شبیه‌سازی شد.

مدیر مرکز مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE آبفای استان اصفهان در پایان این مانور با اشاره به مشارکت تیم‌های واکنش سریع، حراست فیزیکی، واحدهای بهره‌برداری، کنترل کیفیت، HSE و روابط عمومی در مانور نشت گاز کلر گفت: بررسی هماهنگی میان واحدهای مسئول، نحوه استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و امدادی و اجرای دستورالعمل‌های ایمنی در شرایط اضطراری از محورهای اصلی این تمرین بود.

صالح سلمانی، عملکرد گروه‌های واکنش سریع در شناسایی و مهار نشت، امدادرسانی به مصدوم فرضی و مدیریت شرایط اضطراری را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در این مانور، اقدامات ایمنی مرتبط با قطع و وصل جریان برق و کنترل شرایط محل حادثه نیز تمرین شد و پس از رفع نشت فرضی و بررسی شرایط توسط واحد کنترل کیفیت، سناریوی عملیاتی به پایان رسید.

وی با تأکید بر اهمیت استمرار خدمات آبرسانی در شرایط بحرانی خاطرنشان کرد: گاز کلر در فرآیند گندزدایی آب آشامیدنی، کاربرد دارد و با توجه به مخاطرات ناشی از نشت احتمالی آن، آمادگی نیروهای تخصصی برای شناسایی سریع حادثه، مهار نشت و حفاظت از کارکنان و تأسیسات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: در شرایط حساس کنونی، تقویت آمادگی در برابر تهدیدات و حوادث احتمالی، یکی از اولویت‌های مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت است و برگزاری مانورهای تخصصی با هدف افزایش تاب‌آوری تأسیسات حیاتی و تداوم خدمات آبرسانی دنبال می‌شود.

مدیر مرکز مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE آبفای استان اصفهان در پایان با مطلوب ارزیابی‌کردن نتایج این مانور گفت: تیم‌های شرکت‌کننده در اجرای مراحل مختلف سناریو، از اعلام وضعیت اضطراری و امدادرسانی تا مهار نشت فرضی و کنترل شرایط، عملکرد مناسبی داشتند و این تمرین، فرصت مؤثری برای سنجش آمادگی نیروها و شناسایی زمینه‌های بهبود در مدیریت حوادث احتمالی فراهم کرد.

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید