توسعه پایدار بدون گفت‌وگوی اجتماعی محقق نمی‌شود

توسعه پایدار بدون گفت‌وگوی اجتماعی محقق نمی‌شود

 احمد مرادپور – اقتصاد آینده – آذربایجان شرقی ) : مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، با تأکید بر ضرورت تقویت تعامل میان دولت، کارفرمایان و کارگران، گفت: توسعه پایدار در حوزه کار و تولید زمانی محقق می‌شود که سه ضلع مثلث کار با گفت‌وگو و همکاری سازنده در کنار یکدیگر قرار گیرند.

بهزاد غفاری در سی‌وهفتمین جشنواره امتنان از کارگران نخبه و گروه‌های کار نمونه استان، با اشاره به نقش تلاشگران عرصه کار و تولید در توسعه اقتصادی و اجتماعی اظهار کرد: جشنواره امتنان فرصتی برای قدردانی از تلاش‌هایی است که باید دیده شوند؛ چراکه هر موفقیتی که امروز در حوزه کار، تولید، تعاون و رفاه اجتماعی استان شاهد آن هستیم، حاصل پشتکار و تلاش شبانه‌روزی کارگران و فعالان این عرصه است.

وی با بیان اینکه مسیر توسعه تعاون همواره با چالش‌هایی همراه بوده است، افزود: مسائل مالیاتی، پیچیدگی‌های حوزه ایمنی و محدودیت‌های ساختاری از جمله موانعی هستند که فعالان این حوزه با آن مواجه‌اند، اما آنچه موجب ریشه‌دار شدن فرهنگ تعاون در جامعه شده، صرفاً برخورداری از بودجه‌های کلان نیست، بلکه روحیه جمعی، مشارکت و باور به کار گروهی است.

وی با تأکید بر اهمیت سه‌جانبه‌گرایی در روابط کار تصریح کرد: دیدگاه مدیریت استان بر این اصل بنیادین استوار است که دولت، کارفرمایان و کارگران باید از طریق گفت‌وگوی اجتماعی، زمینه حل مسائل مشترک و دستیابی به توسعه پایدار را فراهم کنند.

غفاری ادامه داد: در تعریف سازمان بین‌المللی کار، گفت‌وگوی اجتماعی شامل هرگونه مذاکره، مشورت و تبادل اطلاعات میان نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران درباره مسائل مشترک اقتصادی و اجتماعی است. این گفت‌وگو هم ابزاری برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی محسوب می‌شود و هم با فراهم کردن امکان مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها، به‌عنوان یک هدف ارزشمند مطرح است.

وی با بیان اینکه گفت‌وگوی مؤثر میان دولت، کارفرمایان و تشکل‌های کارگری برای تحقق عدالت اجتماعی و رشد فراگیر اقتصادی ضرورت دارد، گفت: هیچ راهکاری برای توسعه پایدار وجود ندارد، مگر اینکه میان سه ضلع مثلث کار، یعنی دولت، کارفرما و کارگر، پلی مستحکم ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: هدف ما ایجاد تعادلی است که در آن حقوق کارگران تضمین شود، توان تولیدی کارفرمایان افزایش یابد و دولت نیز با نظارت هوشمندانه، نظم و عدالت را در بازار کار برقرار کند؛ چراکه بدون گفت‌وگو و تعامل میان این سه ضلع، مسیر توسعه به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در ادامه با اشاره به موضوع مسکن کارگری به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مهم جامعه کارگری اظهار کرد: امنیت شغلی بدون امنیت مسکن معنای کاملی ندارد و کارگری که نگران تأمین سرپناه برای خانواده خود است، نمی‌تواند با آرامش خاطر به فعالیت و تولید بپردازد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی بخش تعاون برای تأمین نیازهای اعضا افزود: تعاونی‌ها می‌توانند در زمینه تأمین و توزیع مسکن و سایر نیازمندی‌های اعضای خود فعالیت کنند. تعاونی‌های مسکن نیز از جمله ظرفیت‌هایی هستند که می‌توانند با مشارکت اعضا، زمینه خانه‌دار شدن گروه‌های هدف، از جمله کارگران، را فراهم کنند.

وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های موجود برای بهبود وضعیت مسکن کارگران بیان کرد: باید از ابزارها و ظرفیت‌های قانونی برای افزایش مشارکت کارگران در تأمین مسکن استفاده کنیم تا بخشی از دغدغه‌های معیشتی این قشر کاهش یابد.

غفاری با اشاره به رویکرد استان در زمینه توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال گفت: نگاه ما در مسیر پیش‌رو، محدود به مدل‌های انحصاری نیست، بلکه بر تعامل سازنده با بخش خصوصی تأکید داریم. معتقدیم تعاونی‌ها و بخش خصوصی نباید در مقابل یکدیگر قرار گیرند، بلکه باید مکمل هم باشند.

وی افزود: به دنبال ایجاد فضایی هستیم که بخش خصوصی با تکیه بر سرعت عمل و ظرفیت کارآفرینی و تعاونی‌ها با محوریت عدالت اجتماعی و مشارکت جمعی، در کنار یکدیگر برای رشد اقتصادی استان تلاش کنند.

وی با بیان اینکه دولت در این میان نقش تسهیلگر و ناظر را بر عهده دارد، اظهار کرد: این تعامل می‌تواند به جذب سرمایه، ایجاد اشتغال و ارتقای رفاه خانواده‌ها منجر شود و تداوم گفت‌وگوی اجتماعی نیز زمینه لازم را برای شکل‌گیری چنین همکاری‌هایی فراهم می‌کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با اشاره به جایگاه استان در برخی ارزیابی‌های اقتصادی و عمرانی اعلام کرد: استان در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ رتبه دوم کشور را در حوزه اقتصادی کسب کرده و در شش‌ماهه دوم همان سال نیز به رتبه نخست کشوری دست یافته است.

وی همچنین با اشاره به عملکرد استان در سال ۱۴۰۵ گفت: استان در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۵ نیز در حوزه‌های عمرانی رتبه نخست کشور را کسب کرده است.

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید