کد خبر: 574111
۰
۰
نسخه چاپی
رئیس آموزش‌وپرورش ناحیه ۲ شیراز خبر داد:

جبران خلاهای آموزشی در «کلینیک آموزش متوسطه» / قرار آموزشی برای پیشرفت تحصیلی / درخشش دانش آموزان ناحیه دو در المپیادهای ملی و جهانی

رئیس آموزش‌وپرورش ناحیه ۲ شیراز با اشاره به کسب ۲۲ رتبه دو رقمی کنکور از سوی دانش‌آموزان این ناحیه از مجموع ۵۸ رتبه دو رقمی استان فارس، از ثبت ۱۱۳ رتبه زیر هزار، کسب مدال طلای جهانی المپیاد هوش مصنوعی و رشد عملکرد دانش‌آموزان در امتحانات نهایی خبر داد.

جبران خلاهای آموزشی در «کلینیک آموزش متوسطه» / قرار آموزشی برای پیشرفت تحصیلی / درخشش دانش آموزان ناحیه دو در المپیادهای ملی و جهانی

به گزارش اقتصادآینده نیوز، دکتر یونس غلامی از اجرای طرح «کاما» برای جلوگیری از عقب‌ماندگی آموزشی خبر داد و افزود: در شرایطی که دانش‌آموزان به مدرسه دسترسی نداشتند، با همکاری حوزه آموزش و گروه‌های آموزشی، مباحثی را که دانش‌آموزان در سال‌های گذشته در آن‌ها نمره کمتری گرفته یا با دشواری بیشتری مواجه بودند، شناسایی کردیم و از اسفند به بعد، تمرکز را بر مباحث باقی‌مانده درسی قرار دادیم.

وی ادامه داد: کاما سرواژه «کلینیک آموزش متوسطه» است. در این طرح، برای هر درس یک گروه مجازی تشکیل شد و از معلمان و متخصصان آن درس برای آموزش و رفع اشکال استفاده کردیم. همچنین آزمون‌های شبیه‌ساز برگزار می‌شد و دانش‌آموزان باید در ساعت تعیین‌شده به پرسش‌ها پاسخ می‌دادند و پس از پایان آزمون، در مهلت مشخص پاسخ‌های خود را برای معلم ارسال می‌کردند.

دکتر غلامی با بیان اینکه برخی خانواده‌ها و منتقدان احتمال کمک گرفتن دانش‌آموزان از هوش مصنوعی یا اعضای خانواده در آزمون‌های مجازی را مطرح می‌کردند، گفت: رویکرد ما این بود که دانش‌آموزان باید یاد بگیرند خودشان ناظر بر عملکرد خود باشند. قرار نبود برای هر دانش‌آموز و در هر خانواده یک مراقب قرار دهیم؛ بنابراین بر مسئولیت‌پذیری و نظارت درونی دانش‌آموزان تأکید کردیم.

دکتر غلامی همچنین از اجرای طرح «قرار آموزشی» در دوران جنگ خبر داد و اظهار کرد: در شرایطی که حضور دانش‌آموزان در مدرسه امکان‌پذیر نبود، با هماهنگی مدیر مدرسه و در چارچوب برنامه حمایتی و قانونی مدارس، برخی معلمان با موافقت خانواده‌ها در خانه‌ها، پارکینگ‌ها یا دفاتر کار، کلاس‌هایی با جمعیت چهار تا پنج نفر تشکیل دادند. این اقدام با هدف تداوم آموزش و جلوگیری از عقب‌ماندن دانش‌آموزان انجام شد و مورد توجه مسئولان و رسانه‌ها نیز قرار گرفت.

رئیس آموزش‌وپرورش ناحیه ۲ شیراز با اشاره به نتایج کنکور سراسری، گفت: در کنکور امسال، دانش‌آموزان ناحیه ۲ شیراز ۲۲ رتبه دو رقمی از مجموع ۵۸ رتبه دو رقمی استان فارس را کسب کردند. همچنین ۱۱۳ رتبه زیر هزار در این ناحیه به دست آمد.غلامی همچنین از کسب مدال طلای جهانی المپیاد هوش مصنوعی توسط شایان رضازاده خبر داد و گفت: علاوه بر این دانش‌آموز، هشت دانش‌آموز دیگر ناحیه ۲ نیز در المپیادها موفق به کسب رتبه شدند.

دکتر غلامی با اشاره به رشد نتایج امتحانات کتبی نهایی، بیان کرد: در سال تحصیلی ۱۴۰۴، ناحیه ۲ شیراز در جایگاه ششم استان قرار داشت، اما امسال به رتبه نخست استان رسید. این تغییر حاصل کار مستمر معلمان، مدیران، عوامل اجرایی مدارس و مجموعه اداری آموزش‌وپرورش بود.غلامی ادامه داد: در ارزیابی عملکرد مدارس، این رویکرد را دنبال کردیم که هر مدرسه با عملکرد سال گذشته خودش مقایسه شود تا زمینه رشد برای مدارس با شرایط متفاوت فراهم باشد.وی با اشاره به نقش خانواده‌ها در نتایج آموزشی، اظهار کرد: در دوره آموزش مجازی، خانواده‌ها در منزل نقش مهمی در همراهی با دانش‌آموزان داشتند و بخشی از مسئولیت نظارت و کمک به فرایند یادگیری را بر عهده گرفتند. موفقیت‌های به‌دست‌آمده بدون همکاری خانواده‌ها، مدیران و معلمان امکان‌پذیر نبود.

دکتر غلامی با اشاره به سابقه ناحیه ۲ شیراز در المپیادهای علمی، گفت: در فاصله سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۴۰۴، دانش‌آموزان این ناحیه ۴۰۱ مدال کشوری و ۳۱ مدال جهانی کسب کردند که با احتساب مدال‌های جدید، تعداد مدال‌های جهانی این ناحیه به ۳۲ مدال رسید.وی افزود: از مجموع ۳۳ مدال جهانی کسب‌شده در استان فارس، ۳۲ مدال به دانش‌آموزان ناحیه ۲ شیراز اختصاص دارد و آخرین مدال جهانی ناحیه ۲، طلای المپیاد هوش مصنوعی بود که شایان رضازاده به دست آورد.

رئیس آموزش‌وپرورش ناحیه ۲ شیراز با اشاره به مدال‌های کشوری سال جاری، بیان کرد: در سال ۱۴۰۵ نیز هشت مدال دیگر به مجموع مدال‌های کشوری این ناحیه اضافه شد. همچنین از هفت طرح برگزیده آموزش‌وپرورش فارس در جشنواره خوارزمی که به مرحله کشوری راه یافتند، پنج طرح متعلق به ناحیه ۲ شیراز بود.

6ae8d1623102f.jpg

دکتر غلامی تأکید کرد: موفقیت در المپیادهای علمی نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت و حمایت مستمر است و این دستاوردها نباید موجب غفلت از ضرورت بهبود جایگاه در رقابت با استان‌هایی مانند تهران، خراسان رضوی و اصفهان شود.

رئیس آموزش‌وپرورش ناحیه ۲ شیراز با اشاره به برنامه‌های حوزه پژوهش، اظهار کرد: در این حوزه، ۱۲ دبیرخانه با محوریت مفاخر، شخصیت‌های فرهنگی و موضوعات علمی تشکیل دادیم تا مدارس علاوه بر فعالیت‌های آموزشی، در زمینه پژوهش نیز نقش فعال‌تری داشته باشند.وی ادامه داد: برای این دبیرخانه‌ها، موضوعاتی مانند حافظ، مولوی، فردوسی، شاهچراغ، شهدا، سعدی، شاهنامه‌خوانی، گلستان‌خوانی، نقد کتاب، خط تحریری، ملاصدرا، فرهنگ ایثار و مقاومت در نظر گرفته شد. هر مدرسه متناسب با موضوعی که بر عهده داشت، فعالیت‌هایی را در طول سال برگزار می‌کرد.وی همچنین به برگزاری برنامه «چلچراغ» به مناسبت چهلمین سال فعالیت المپیادهای علمی در آموزش‌وپرورش ناحیه ۲ اشاره کرد و گفت: این برنامه با همکاری انجمن دانش‌آموختگان المپیادهای علمی برگزار شد.

دکتر غلامی با اشاره به فعالیت‌های حوزه پرورشی، گفت: ناحیه ۲ در بخش‌های مختلف پرورشی، از جمله مسابقات قرآن، عترت و نماز، فعالیت داشته است. نتایج کشوری مسابقات قرآن، عترت و نماز امسال هنوز اعلام نشده، اما پیش‌بینی می‌کنیم این ناحیه بتواند جایگاه نخست استان را که در سال گذشته به دست آورده بود، حفظ کند.وی با اشاره به فعالیت موکب‌های دانش‌آموزی، بیان کرد: از اسفند سال گذشته، موکب شهید دستغیب ناحیه ۲ در بلوار خبرنگار فعالیت داشت و هر شب دو تا سه مدرسه در برنامه‌های آن مشارکت می‌کردند. با آغاز فصل امتحانات، فعالیت این موکب برای تمرکز بیشتر دانش‌آموزان بر امتحانات متوقف شد، اما دانش‌آموزان علاقه‌مند همچنان در موکب‌های دیگر حضور داشتند و در برنامه‌هایی که با عنوان «نو میدان» دنبال می‌شد، مشارکت می‌کردند.

وی افزود: پس از جنگ، برخی خانواده‌ها به دلیل احتمال مجازی شدن آموزش و هزینه مدارس غیردولتی، ترجیح دادند فرزندان خود را در مدارس دولتی ثبت‌نام کنند. در عین حال، مدارس دولتی بر اساس مقررات و طرح آدرس، امکان رد کردن دانش‌آموزان واجد شرایط ثبت‌نام را ندارند.

دکتر غلامی با اشاره به برنامه‌های ناحیه ۲ در زمینه هوش مصنوعی، گفت: در سال گذشته، دوره‌هایی با حضور مدرس کشوری برای مدیران، معاونان و معلمان برگزار شد، اما با توجه به سرعت تحول این فناوری، آموزش‌های بیشتری در این زمینه لازم است.وی افزود: به مدارس اعلام کرده‌ایم که در برنامه درسی و فعالیت‌های آموزشی خود، آموزش هوش مصنوعی را مورد توجه قرار دهند. این آموزش در برخی مدارس ابتدایی نیز آغاز شده است.وی گفت: در ناحیه ۲ اجازه دادیم دانش‌آموزان در برخی فعالیت‌های مستمر از فناوری استفاده کنند، اما نتایج امتحانات نهایی که بدون دسترسی به تلفن همراه برگزار شد، نشان داد دانش‌آموزان این ناحیه توانسته‌اند عملکرد خوبی داشته باشند.

رئیس آموزش‌وپرورش ناحیه ۲ شیراز با اشاره به وضعیت معیشتی معلمان، اظهار کرد: بخش زیادی از معلمان با انگیزه و علاقه کار می‌کنند و در حمایت از دانش‌آموزان نیازمند نیز مشارکت دارند، اما واقعیت این است که برخی از همکاران به دلیل فشار اقتصادی ناچارند شغل دوم داشته باشند.وی افزود: اشتغال به کار دوم می‌تواند بر فرصت و تمرکز معلم برای تدریس، تصحیح اوراق و تعامل با دانش‌آموزان تأثیر بگذارد. این مسئله را نمی‌توان نادیده گرفت و لازم است برای بهبود وضعیت معیشتی معلمان و افزایش انگیزه آنان راهکارهایی در نظر گرفته شود.

دکتر غلامی ادامه داد: در برخی مدارس ناحیه ۲، امکاناتی مانند لپ‌تاپ و سیستم‌های رایانه‌ای به میزان کافی وجود ندارد و بخشی از آموزش همچنان با امکانات محدود انجام می‌شود. کمبود تجهیزات، در کنار مسائل اقتصادی معلمان، می‌تواند بر کیفیت آموزش اثرگذار باشد. وی با اشاره به اهمیت کیفیت آموزش، گفت: میانگین نمرات امتحانات نهایی در کشور حدود ۱۰ است و برای بررسی علل این وضعیت، باید شرایط معلمان، امکانات مدارس و فرصت کافی برای تدریس و یادگیری نیز مورد توجه قرار گیرد.

دکتر غلامی با اشاره به نیاز ناحیه ۲ به توسعه فضاهای آموزشی، گفت: تأمین یک فضای آموزشی جدید با کارگاه‌ها و فضاهای موردنیاز، هزینه زیادی دارد و آموزش‌وپرورش به‌تنهایی قادر به تأمین همه این هزینه‌ها نیست. در همین راستا، طرح «خیرین مدرسه‌یار» را دنبال می‌کنیم. در این طرح، افراد می‌توانند متناسب با توان مالی خود مشارکت کنند؛ حتی کمک یک‌میلیون‌تومانی نیز می‌تواند بخشی از مشارکت در مدرسه‌یار باشد و افرادی که توانایی بیشتری دارند، می‌توانند مبالغ بالاتری اختصاص دهند.

این مقام عالی آموزشی در پایان با اشاره به اهمیت تربیت اخلاقی دانش‌آموزان، بیان کرد: موفقیت‌های علمی و رتبه‌های کنکور اهمیت دارند، اما آموزش‌وپرورش باید در کنار آن‌ها، اخلاق، همدلی، نوع‌دوستی و ارتباط انسانی با دانش‌آموزان را نیز تقویت کند. هدف این است که دانش‌آموزان در کنار موفقیت تحصیلی، افرادی مسئولیت‌پذیر و اثرگذار برای جامعه و کشور باشند.

خبرنگار: سعیدرضا امیرآبادی

دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید